Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörünün bu yılın şubat dönemine ilişkin konsolide olmayan ana göstergelerini açıkladı.

Buna göre, şubatta Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 2 trilyon 819 milyar 764 milyon liraya yükseldi. Sektörün aktif toplamı, geçen yılın sonuna göre 88 milyar 718 milyon lira artış gösterdi.

Türk bankacılık sektörünün Ocak-Şubat dönemi net karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdi ve 8.45 lira olarak gerçekleşti. Bankacılık sektörünün bir önceki yılın aynı dönemi için net karı, 4.56 milyar olarak gerçekleşmişti. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), çekirdek sermaye yeterlilik rasyosunun Ocak-Şubat döneminde yüzde 16, çekirdek sermaye yeterlilik rasyosunun ise yüzde 14 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Bankaların kaynakları içinde en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat, geçen yılın sonuna göre yüzde 2,1 artışla 1 trilyon 484 milyar 173 milyon liraya yükseldi.

BDDK'dan gelen açıklamaya göre, bankacılık sektörünün toplam aktifleri, Ocak-Şubat döneminde 2.82 trilyon TL olurken, bankaların net takipteki alacaklarının nakdi kredilere oranı aynı dönemde yüzde 3.25 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemi için bu rakam yüzde 3.26 idi.