Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Enflasyon ve faizler önümüzdeki aylarda güçlü şekilde düşecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Türkiye'nin hem büyümesini sağlayacağını hem de mali disiplinden taviz vermeyeceğini vurgulayan Canikli, bunun 2017 için de geçerli olduğunu söyledi.

Canikli, işsizlik rakamlarının da mart ayından itibaren düzelmeye başlayacağını belirtti.

İstihdam seferberliği kapsamında kısa süre içinde 800 bin artı istihdam rakamına ulaşıldığına işaret eden Canikli, yıl sonuna kadar bu sayının 2 milyonun üzerine çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

Canikli, enflasyon ve faizlerin de önümüzdeki aylardan itibaren güçlü şekilde düşeceğini ifade etti.

Türkiye'nin ekonomisini de hedef alan saldırılara yönelik tedbirlerle kalıcı olumsuz tahribatın engellendiğine dikkati çeken Canikli, özel sektörün finansman ihtiyacının karşılandığını, 220 binden fazla KOBİ'nin faizsiz finansman paketinden yararlandığını, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile şu ana kadar 140 milyar liralık kredi kullandırıldığını bildirdi.

Canikli, "Eğer bu tedbirler alınmamış olsaydı, yaşanan sıkıntılı dönemlerden sonra reel sektörde iflaslar ortaya çıkabilirdi. Bütün bunlar ortadan kaldırılmış durumda. Bu kadar kısa sürede, bu kadar güçlü bir finansal paketin hayata geçirilmesi dünyada eşi, benzeri olmayan bir uygulamadır. Özellikle para piyasalarındaki dalgalanma nedeniyle hiçbir firmamız batmamıştır, piyasadan çekilmemiştir, batışına müsaade edilmemiştir." dedi.

Halk oylamasının ardından önlerine baktıklarını vurgulayan Canikli, "Bunların hepsi geride kaldı. Önceliğimiz ekonomi, büyüme, istihdam ve insanlarımızın daha özgür bir ortamda, daha müreffeh şekilde bu topraklarda yaşamasını sağlamak." diye konuştu.