Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:31'de güncellendi)

ABD hisseleri, perakendecilerden gelen sonuçların ABD'de tüketicilerin ekonomik büyümeyi canlandırabileceğine ilişkin güveni artırmasıyla rekor tazeledi. Petrol, OPEC'in üretim kısıtlamalarını derinleştirmeksizin bu kısıtlamalara devam edeceği konusunda uzlaşmasının ardından beş haftanın en yüksek seviyesinden geriledi. 

S&P 500 Endeksi, Best Buy ve PVH Corp'un sonuçlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle Şubat ayından bu yana yaptığı en uzun ralliyi 6. gününe taşıdı. Bloomberg Tüketici Güveni Endeksi, ABD perakende müşterilerine olan iyimserliği işaret etti. Dolar, Fed tutanaklarının ardından denge sağladı. ABD petrolü, Suudi Arabistan'ın üretim kısıtlamalarının beklenenden fazla derinleşmeyeceğini işaret etmesinin ardından yüzde 4'ten fazla kaybetti. Çin Yuanı, 4 ayın en büyük güçlenişini sergiledi. 

Son kar sonuçları, Fed politika yapıcılarının büyümedeki zayıflığın geçici olduğunu bildirmesinin ardından risk iştahını arttırdı. Piyasalardaki bu boğa tutumu, Avrupa'daki hisse yatırımcıları arasında bazı piyasaların bugün tatil dolayısıyla kapalı olmasına bağlı olarak sınırlı kaldı.

Piyasalarca izlenecek önemli olaylar şöyle;

*İngiltere'de siyasi liderler, Cuma günü 8 Haziran'da yapılacak seçim kampanyalarına devam edecek. 

*Güney Afrika, Perşembe günü geç saatlerde para politikası kararını açıklayacak. 

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:19'da yüzde 0.5'lik yükselişle 2,415.83'e çıktı ve altı gün üst üste kazanç elde etmeye ve rekor seviyesinden kapanmaya yöneldi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, günü fazla değişmeyerek tamamlarken gelişen piyasa hisse senetleri, yüzde 0.7 yükseldi. 

Emtia

*Ham petrol, bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 4.3 düşüşle New York'ta varil başına 49.14 dolardan işlem gördü. 

*Altın vadelileri, yüzde 0.3'lük yükselişle ons başına 1,259.70 dolara çıktı. 

Para Birimleri

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Kasım ayından bu yana olan en düşük seviyesini görmesinin ardından yukarı yönde hareket etti. 

*Euro dolar karşısında kayıplarını geri vererek 1.1218 seviyesinde yatay seyretti. Sterlin yüzde 0.1 düşerek 1.2960 dolar seviyesine indi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Çarşamba günü üç baz puan düşüşle yüzde 2.25'e geriledikten sonra yatay seyretti.

*Almanya'da 10 yıllıkların faizi 4 baz puan düştü ve yüzde 0.362'ye indi. 

(22:31'de güncellendi)