Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

CNBC'ye konuşan uzmanlara göre ABD'deki kasırgalar Fed'in bu yıl bir faiz artırımı daha yapmasını engelleyebilir.

Bu hafta Irma kasırgası Florida'yı etkisi altına alırken Goldman Sachs ve Bank of America-Merrill Lynch ABD'nin 3. çeyrek büyüme beklentilerini düşürdü.



Aberdeen Standard Investments'tan Hugh Young kasırgalara atıfta bulunarak "Bu durum Fed'in faiz artırmaması için bahane olabilir." diye konuştu.

Bu sene Mart ve Haziran aylarında faiz artıran Fed yetkilileri son tahminlerinde bu yıl bir faiz artışı daha olacağı sinyalini vermişti. Ancak zayıf enflasyon verisi yetkililerin daha güvercin olmasına yol açmış, öncü piyasa katılımcıları da 2018'e kadar faiz artışı beklemediğini açıklamıştı.

Son olarak New York Fed Başkanı William Dudley 2 kasırganın faiz artışının zamanlamasını etkileyebileceğini vurguladı.

Kasırgaların yanı sıra bu yıl faiz artışının önünde farklı engeller de var..Export Now Şef Yöneticisi Frank Lavin'e göre birinci belirsizlik yeni Fed Başkanı'nın kim olacağı konusu...Lavin bu dönemde Fed'in "bekle-gör" tutumunda olabileceğine dikkat çekiyor.

Piyasa katılımcıları ayrıca Kasırgaların sigorta sektörüne de zarar vereceğine dikkat çekiyor. Wells Fargo Hisse Senedi Araştırma Analisti Elyse Greenspan, yılın tamamında bu şirketlerin kar açıklamayabileceğini  öngördü. Uzman söz konusu şirketlerin toplam 60 milyon dolar civarında zarar edebileceği tahmininde bulundu.