Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arzında, 15,50 lira birim fiyatla 18-19 Ocak'ta talep toplanacak.

Trabzon Limanı İşletmeciliği AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Uzak Doğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İpek Yolu'nun önemli kapısı Trabzon Limanı, Döviz bazlı gelir yapısı, istikrarlı büyüme ve karı ile Borsaya "merhaba" demeye hazırlanıyor.

Albayrak Grubu'nun halka açılan ikinci şirketi olacak Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ, halka arzı kurumsallaşma yönünde stratejik bir adım olarak değerlendiriyor. Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arz ile şirketin yüzde 30'u halka açılacak. Halka arz büyüklüğü 97,7 milyon lira olacak. Tamamı yurt içinde gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 90'ı bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayını alan Trabzon Liman İşletmeciliği için 15,50 lira birim fiyatla 18-19 Ocak'ta talep toplanacak. Şirket ortakları tarafından sağlanacak ve halka arz büyüklüğünün 3'de 2'sine karşılık gelen 65,1 milyon TL azami kaynak kullanılarak, 10 işlem günü boyunca her gün Deniz Yatırım aracılığı ile halka arz fiyatından 420 bin adet günlük alım emri girilecek.

Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ, 5 yıl süreyle dağıtılabilir karının en az yüzde 70'ini nakit dağıtmayı planlarken, ayrıca halka arzdan pay alıp 1 ay boyunca elinde tutan yatırımcılara yüzde 2 bonus pay verilecek.
Halka arzdaki bir diğer teşvik ise konsorsiyum lideri Deniz Yatırım'dan verilecek. Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arzına özel, 50 adet ve üzeri başvurarak pay almaya hak kazanan yatırımcılara Deniz Yatırım tarafından 1 pay hediye edilecek.

Mevcut sermayesi 21 milyon lira olan Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ'nin halka arz edilecek fiyat ile toplam piyasa değeri 325,5 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

AA