Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Logos Portföy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Önder erken seçim kararının piyasalar açısından sürpriz olduğunu belirterek seçime kadar piyasada temkinli bekleyişin süreceğini, seçime 1 ay kala yatırımcıların pozisyon almaya başlayacağını söyledi.

Önder konuya dair "Geçiş sürecinin erkene alındığı bir sistemle karşı karşıyayız. Bazıları bu nedenle endişeliyken bazılarında ise seçimle birlikte artık kalıcı hükümetin geleceği, daha iyi çalışılacağı, kalıcı önlemlerin alınacağına dair düşünceler var" dedi.

Seçimde çok bilinmeyen olduğunu belirten Önder "Bilinmeyen demek daha temkinli olmanız demek. Dolayısıyla en fazla temkinli davranışın olduğu dönem olacak. Ama hükümet seçime kadar her türlü önlemi alacak. Döviz üzerinde, faiz üzerinde önlemler, teşvikler gibi..Bunların çoğunu da görmeye başladık. Ekonomiyi güçlendirici adımlar seçim öncesi mutlaka alınacaktır" diye konuştu.

Önder Merkez Bankası'nın yarın GLP faizini artırabileceğini, 50 baz puanlık bir artışla kurdaki artışın önüne geçmenin zor olduğunu sözlerine ekledi.