Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran'a kısa bir süre kala Sakarya Mitingi'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Ekonomi diyorlar ya, Türkiye'yi her yıl en az yüzde 5,7 büyüyen ülke haline getirdik. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı, şimdi sıfır. Ey Bay Kemal, ey Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız, çırak bile olamadınız. AB'de ortalama her vatandaş 100 euro elde ederken bizim 35 euroydu. Şimdi 63 euro gelir elde eder hale geldik. Bire bir katladık. Ekonomi diyorlar. Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manüpilasyonlarını. 24 Haziran'dan sonra çok ciddi bir manifestoyu bunlara çekeceğiz. Biz çalışıyoruz üretiyoruz. Bay Muharrem anladın mı? Bay Kemal anladın mı?"

"Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile falan kafanız basmaz. Geçtiğimiz yı 723 bin otobüs satıldı. 91 bin nerede, 723 bin nerede? Hey gidi... Her eve otomobil giriyorsa, buzdolabı, çamaşır makinesi giriyorsa bir refah seviyesi var. Muharrem Efendi bunlar neyi gösteriyor, anlamıyor bunlar ya. Bula bula birbirlerini buldular, al birini, vur öbürüne. İnşallah önümüzdeki dönemde de Sakarya'yla birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Sakarya birlik vakti. Vakit Türkiye vakti. İrade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Ama sandıkları ihmal etmeyeceğiz."

"Türkiye büyüdükçe tüm şehirlerimiz hakkını aldı. Sakarya'ya 6 yılda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Muharrem de duysun, Bay Kemal de duysun. 21 katrilyon yatırım yaptık. Ama onlara kalsa tarımda bir şey yapmadık, geliyoruz oraya. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni hayata geçiriyoruz. 28 bin kapasiteli stadyumumuz şehrimize yakışan bir eser oldu, beğendiniz mi? Ama çıkamadınız, benim gelip burada top oynayacak halim yok."

"Bazı cumhurbaşkanı adayları sistemi yanlış anlamış. Kral olacak sanıyorlar. Ali kıran baş kesen kesildiler. Gel bakalım Muharrem diye Kılıçdaroğlu'nun çağırdığı kişinin Afrin kahramanı Temel paşa ile söylediklerini duydunuz mu? Sen kimsin ya? Sana o apoletleri söktürmezler. Sen o apoletleri ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksınız? Hale bak, benim 53 Kürt kardeşimin ölümü ile ilişkili kişi cumhurbaşkanı adayı. Muharrem efendi de onu ziyaret ediyor. Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kürt kardeşim bu oyunu bozacak. Onu ziyaret edenler oradan oy devşiririm sanıyorlar, devşiremeyeceksin. Benim halkım türbe ziyareti gibi onu ziyaret edene cezayı sandıkta kesecektir. Biz 15 Temmuz'da 150 generalin apoletini sökmüşüz. Milletin kanını döken o alçaklar birer FETÖ teröristiydi. Onlarla bunu birbirine karıştırma. Metin Temel paşamız ise Afrin'de teröristlerle göğüs göğüse çarpışmış bir komutandır. Beni alkışlamış, ben başkomutanım. Ey Muharrem sen kendini ne zannediyorsun, çırak bile değilsin. Erdoğan Anayasa'ya göre zaten başkomutan. Cumhurbaşkanının apolet sökme gibi bir yetkisi yoktur. Yargı yapar bunu yargı."

"Promteri unutmuşum, ben promteri falan unutmadım. Ben promterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, korumalara söyle yerine döndürsünler. Benim bu ilim ehline saygımdır Bay Kemal. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlarülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacakları belli değil."

"Ey Kılıçdaroğlu, ey Muharrem İnce, sizin de, o ziyaretine gittiğiniz 53 kişinin kanının elinde bulunduğu kişinin de içine daha çok oturtacağız. CHP Gene Başkanı'na öyle bir ses verin ki, yüreği sızlasın. Rabia gür seda ile. Biz seçimlerde ne kadar çok aday ile yarışırsak o kadar memnun oluruz. Sandıklara gideceğiz."