Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(14:33'te Güncellendi)

Dün %1'in üzerinde düşüşle akşam saatlerinde 4.77'ye kadar gerileyen kur yeni güne yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 4.80 - 4.81 seviyelerinde işlem gören kurda düşüş, öğleden önceki işlemlerde hızlandı. Dolar/TL öğle sonrası işlemlerde kayıplarını geri aldı ve sert yükselerek 4.84 seviyesinin üzerini gördü.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye "ABD'li rahibin davası ABD ile ilişkiler açısından yakından takip ediliyordu, gelen haber piyasaya da  biraz satış getirdi. Kur 4.78'lerden yukarı tepki verdi. Hala teknik olarak yön yukarı görünüyor. MB'nin alacağı aksiyon TL'nin ana yönünü belirleyecek. Artış olmazsa dolar/TL başta olmak üzere satışlar göreceğiz" diye konuştu.

ABD'de bu akşam saatlerinde Fed'in Bej Kitap raporu açıklanacak.

İnfo Yatırım FX Araştırma Uzmanı Cem Gönen Bloomberg HT'ye dolar endeksinde değerlenmeye rağmen TL'nin dün en çok değer kazanan gelişen ülke para birimi olduğunu hatırlatarak "Kurda aşağıda 4.74 önemli bir seviye, ama orta vadeli plan açıklanmadı, bu çok önemli olacak, vergi indirimleri gelecek mi, nasıl bir politika izlenecek, bunu görmek gerekir" diye konuştu.

Enflasyon-kur-faiz sarmalına girildiğini kaydeden Gönen "Artık başka bir plan yapılıp faizin artmaması gerekiyor, faizler şu anda çok yüksek..Onun için orta vadeli plan açıklanmalı, yatırımcının güveni sağlanmalı" değerlendirmesini yaptı.



(14:33'te Güncellendi)