Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, (OECD) tarafından yayımlanan Ekonomik Görünüm Raporuna göre, İspanya'da işsizlik oranı 15 yıldan önce kriz öncesi seviyesine dönemeyecek.

Raporda, 5 milyonu bulan İspanya'daki işsiz sayısının bu yıl içinde de artmaya devam edeceği, 2011 yılı sonunda işsizlik oranının yüzde 20,3'e ulaşmasının beklendiği ifade edildi. İspanya'da hükümet 2011 yılı sonu işsizlik oranını yüzde 19,8 olarak öngörmüştü.

İspanya'daki işsizlik oranının uzun vadede düşmeye başlayacağı ve 2015'in son çeyreğinde yüzde 14,5'e gerilemesinin tahmin edildiği belirtilen raporda, ancak 2026 yılında yüzde 8,9'luk işsizlik oranına erişilebileceği ifade edildi. İspanya'da ekonomik kriz öncesine denk gelen 2007'nin son çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 8,6 idi.

OECD ayrıca, 2011 yılında İspanyol ekonomisinin yüzde 0,9'luk büyüme göstereceğini savunurken, İspanyol hükümetinin tahminlerinde bu oran yüzde 1,3 olarak verilmişti.

Öte yandan OECD raporunda, ''ciddi ekonomik krize rağmen İspanyolların mutlu olduklarının'' ifade edilmesi dikkat çekti. İspanyolların yüzde 50'si mevcut yaşamından ''mutlu'' olduğu belirtilirken, yüzde 65'i de gelecek 5 yılda yaşamlarının şimdikinden ''daha iyi'' olacağına inandığı kaydedildi.