Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fed’in daha fazla faiz artırımına hâlâ karşı olduğunu söylerken, yakın zamanda olmasa da kısa vadeli borçlanma maliyetlerini düşürmeye açık olduğunun sinyalini verdi.

Philadelphia merkezli radyo programına konuşan Harker, "Ben, faiz oranlarını bir süre olduğu yerde tutalım, bunun nasıl sonuçlanacağını görelim, artık faiz oranlarını yükseltmemize gerek yok. Ancak ileriye baktığımızda "faizleri düşürmeye başlamamız önemli" dedi ve "bunu çok hızlı yapmamıza gerek yok, bunu hemen yapmayacağız, biraz zaman alacak" diye ekledi.

Harker'ın yorumları, Fed'in geçen hafta gösterge gecelik faiz oranını yüzde 5,25-yüzde 5,50 aralığında tutmaya karar vermesinden bu yana yaptığı ilk yorum oldu.

Röportajında Harker, ekonomide resesyonun önlendiği, enflasyonun yüzde 2'ye döndüğü ve iş piyasasının ağır hasar görmediği "yumuşak inişin" oldukça mümkün olduğunu söyledi. İşsizliğin ılımlı bir şekilde artmasını beklediğini ancak şirketlerin işçi bulma konusunda daha şanslı olduklarını ekledi. Harker, faiz oranlarını düşürmenin bir nedeninin pahalı borçlanma oranlarıyla mücadele eden işletmelere yardım etmek olduğunu söyledi.