Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(21:55'te güncellendi)

Petrol, küresel arz fazlalığının geri dönüyor olmasıyla, New York'ta Nisan ayından beri ilk defa varil başına 40 doların altına düşerek, ayı piyasasına girdi.

Petrol vadelileri, Temmuz ayında yüzde 14 düştükten sonra kayıplarını genişletmeye devam etti. Baker Hughes Inc.'nin verisine göre, ABD'deki sondajcılar petrol arama aletleri sayısını beşinci hafta da yükseltti. Bu da geçtiğimiz yılki Ağustos ayından beri en uzun seri oldu. Pazar payı için mücadele etmeye devam eden Suudi Arabista, Asyalı müşteriler için fiyatları azalttı. ABD petrol ve benzin stokları en az son 20 yılın en yüksek mevsimsel seviyesinde. Batı Teksas petrolü, Haziran'daki zirvesinden yüzde 22 aşağıda kapanarak, ayı piyasası tanımını karşıladı. 

New York'ta Mizuho Securities vadeli kontrat birim başkanı Bob Yawger, "Ham petrol ve benzin stoklarındaki aşırı fazlalık bizi bu seviyeye getirdi." dedi ve "Stok seviyeleri gerçekten iyi durumda değil." diye konuştu.

Wellington, Florida'da Energy Analytics Group LLC direktörü Thomas Finlon, "Güçlü bir şekilde aşağı yönde hareket edeceğini düşünüyorum." dedi ve "Petrol ve benzin içinde yüzüyoruz." diye konuştu.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında yüzde 3.7 düşerek varil başına 40.06 dolardan kapattı. Petrol vadelileri bugün 39.82 ile 18 Nisan'dan beri en düşük seviyesine gerilemişti. Ekim vadeli Brent, Londra'da 14:35 itibariyle petrol 1.38 dolar varil başına 42.15 dolara geriledi.

(21:55'te güncellendi)