Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Petrol spekülatörleri, OPEC üyelerinin üretim miktarının dondurulması konusunu tartışması öncesinde, petrol arzının süreceğine ilişkin işaretlerin etkisiyle pozisyon azalttı.

Para yöneticileri, OPEC ve diğer petrol üreticilerinin Eylül ayı sonunda gerçekleştireceği toplantı öncesinde, petrolde hem yukarı hem de aşağı yönü pozisyonlarını azalttılar. Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), talep artışının yavaşlaması ile küresel arz fazlasının daha önce düşünüldüğünden daha uzun süreceğini belirtmişti.

New York'ta Again Capital LLC'den John Kilduff, “Yaklaşan toplantı nedeniyle piyasada alışılmışın üzerinde bir belirsizlik hakim. İnsanlar toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor ve bazıları kenarda beklemek için iyi bir zaman olduğunu düşünüyor” dedi.

OPEC, Rusya ile 27 Eylül tarihinde Cezayir'de gayriresmi bir toplantı gerçekleştirecek.

Spekülatörler, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'na göre 13 Eylül'de sona eren haftada Batı Teksas Petrolündeki (WTI) pozisyonlarını 29,195 vadeli kontrat ve opsiyon sözleşmesi kadar azalttı. Para yöneticilerinin WTI vadeli kontratları ve opsiyonlarındaki kısa pozisyonları 101,079'a geriledi. Uzun pozisyonları ise yüzde 1.5 düşerek Temmuz ayından beri görülen en düşük seviyesine geriledi. Net uzun pozisyonlar yüzde 14 arttı.