Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Çin dışında işlem gören yuan rekor seviyedeki haftalık kazançlarını azaltı. Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük yuan fiksingini beklentilerin altında artırması ve bazı analistlerin yuana ilişkin aşağı yönlü beklentilerini yinelemesi, Çin parasının kazançlarını azaltmasında etkili oldu.

Offshore yuan, geçtiğimiz iki günde yüzde 2.5 yükselmesinin ardından, Hong Kong saatiyle dolar karşısında yüzde 0.5 ekside 6.8224 seviyesinden işlem gördü.

Goldman Sachs Inc., müşterilerine yuana karşı pozisyon almak için en iyi zamanın aşağı yönlü pozisyonların kapanmasında etkili olan müdahalelerin sonrası ya da Çin endişelerinin traderların radarının dışında kaldığı zamanlar olduğu yönünde tavsiyede bulundu.

Yuanda düşüş bekleyenler, bankalar arası faizlerin yükselmesi ve Bloomberg News'in politika yapıcıların yuanı desteklemek için acil durum planı hazırladıkları yönündeki haberi ardındani, bu hafta Hong Kong'daki işlemlerde baskı altında kaldı.

Söz konusu hareket, offshore yuanın onshore yuanın üzerindeki primini yüzde 1.6 ile geçtiğimiz yılın Şubat ayında beri görülen en yüksek seviyeye çıkardı.

Singapur'da “Offshore yuan düşüyor çünkü dolarda bir miktar toparlanma var, belki de yuan kısa pozisyonlarındaki çözülme sona ermiştir ve onshore yuan ile arasındaki farkı kapatıyordur” diyen ABN Amro NV kıdemli Döviz stratejisti Roy Teo, “yuan bu yıl, sermaye çıkışlarının devam etmesi ve Fed'in faizleri artırmasıyla, büyük bir ihtimalle zayıflayacaktır” şeklinde görüş bildirdi.