Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, mevsimsel talebin güçlü olduğu bir dönemde ABD stoklarının azalmayı sürdürdüğünü işaret eden veriyle kayıplarına 48 dolara yakın seviyelerde ara verdi.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar Salı günü gerilemesinin ardından yüzde 0.4 yükseldi. Amerika Petrol Enstitüsü'nün raporuna göre ABD'de petrol stokları geçtiğimiz hafta 9.2 milyon varil azaldı. Bu durum Çarşamba günkü resmi veride de bulunursa, petrol stokları Eylül ayından beri en sert düşüşünü kaydetmiş olacak.

Libya'nın petrol üretimi, en büyük petrol sahasının üretimi artırması ve bir limanın yeniden açıklmasıyla birlikte sıçrama gerçekleştirdi.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, “Petrol rallisi -hızlı bir şekilde öyle bir trend yakalarsa- yine de hala kırılgan olacaktır. Kaya petrolü üretimindeki herhangi bir artışyeniden dengeye kavuşmuş piyasayı tehdit altına sokabilir” dedi.

Nymex'te işlem gören Eylül vadeli WTI petrol kontratları, Hong Kong saatiyle 11:36'da 18 cent artıda 47.73 dolar seviyesinden alıcı buldu. Toplam hacim 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 32 altında gerçekleşti.

Londra'da işlem gören Brent petrol Ekim kontratları yüzde 0.5 artarak varil başına 51.05 dolara yükseldi.