Advertisement

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri sonuçlandı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, yaklaşık 7 bin sporseverin oyuyla yılın spor yöneticisi ödülünü aldı. Uluç, özellikle WTA Championships İstanbul Cup organizasyonundaki başarısıyla 2011'in en dikkat çeken spor yöneticisi oldu.

BloombergHT’ye konuşan Türk tenisinin başarılı patronu Ayda Uluç, Boğaziçi Üniversitesi'nin böyle bir organizasyona adım atmasının Türkiye'de sporun gelişimi açısında önemli olduğunu söyledi.Uluç, ilk senesi olan bu organizasyonun sporcuları motive edici olmasını umdukları da sözlerine ekledi.

Ödül töreninde en başarılı antrenör Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, en başarılı futbolcu Emre Belözoğlu, en başarılı kadın basketbolcu Nevriye Yılmaz, en başarılı erkek basketbolcu Ömer Onan, en başarılı voleybolcu Naz Aydemir, en başarılı erkek basketbol takımı Galatasaray Medical Park, en başarılı voleybol takımı Vakıfbank Türk Telekom, yaşam boyu onur ödülü Atilla Gökçe, fair play ödülü Turgay Bahadır, ayrıca atıcılıkta Avrupa Şampiyonu olarak olimpiyatlara katılma hakkı kazanan Çiğdem Özyaman'a, 23 yaş altı gençler pist bisikleti Avrupa Şampiyonluğu madalyasına sahip Ahmet Örken, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na (Ferit ve Umut), milli tenisçi Marsel İlhan'a ve buz altı yatay dalış rekoru kırarak (110 metre) Guinness rekorlar kitabına giren Şahika Ercümen özel ödüle layık görüldü.

Hande Berktan

hberktan@bloomberght.com