Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BIST Bankacılık Endeksi'nde günlük yükseliş gün içerisinde yüzde 2'yi aştı. Cuma günü yüzde 3'ün üzerinde düşen BIST 100 bugün toparlanırken yükselişe BIST Bankacılık Endeksi öncülük ediyor.

ABD'de 8 Kasım'da gerçekleşecek Başkanlık seçimleri öncesinde FBI'ın Demorat aday Hillary Clinton'ın leyhine verdiği kritik karar güvenli liman olarak adledilen varlıklara olan talebi geriletirken, gelişmekte olan piyasalara yönelik risk iştahını destekledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's Cuma akşamı açıkladığı kararında, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin 2 not altında sabit bırakırken, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a revize etti.

Burgan Yatırım'dan Burak Demircioğlu, "Cuma günü yaşanan satışlar çok hızlı ve sertti. Türkiye varlıkları, gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahını destekleyen FBI kararıyla siyasi risklere rağmen bir telafi rallisi yaşıyor. Bununla birlikte, yüksek volatiliteye yol açan sebepler hala durduğu için bu kazançların sürdürülebilir olup olmadığı açık değil" dedi.