Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İnternetteki sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile organize olan, kendilerini ''bıkkınlar'' ve ''öfkeliler'' olarak adlandıran Yunan gruplar, gerilim olmadan meydanlarda buluşmak ve barışçı gösteri yapmak üzere randevulaştı ve kemer sıkma reformlarını protesto etmek için yine sokağa çıktı.

Başkent Atina'nın Yunan parlamentosu'nun da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda toplanan ''öfkeliler'', ''uyanma vakti geldi'' ana sloganlarına, Parlamento'ya istinaden ''hırsızlar'' sloganını da eklediler.

Atina'daki gösteride yaklaşık 15 bin kişi bir araya gelirken 5 bin kişi de Selanik'te hükümetin kemer sıkma önlemlerini protesto etti.
 
YUNANİSTAN'DAKİ KRİZ ÇÖZÜLECEK Mİ?

Avrupa Birliği Denizcilik ve Balıkçılık Komiseri Maria Damanaki'ye göre  "Yunanistan'ın eurodan ayrılması senaryosu masada" bulunuyor. Damanaki "açıkçası ya sert sonuçları olacak fedakarlıkları kabul edeceğiz ya da drahmi'ye geri döneceğiz" dedi.

AB Komisyonu üyesi Damanaki, Yunan Hükümeti'ni resmi olarak temsil etmese de iktidardaki sosyalist partinin bir üyesi.

Yunanistan hükümet sözcüsü Yorgo Petalotis ise Euro Bölgesi'nden çıkmayı düşünmediklerini tekrarladı.

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn de Yunanistan'ın EuroBölgesi'nden çıkışı konusunda herhangi bir tartışma olmadığını vurguladı.