Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:00'de güncellendi)

Avrupa ve ABD hisse senetleri ile birlikte İtalya ve İspanya tahvilleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a yardımı görüşmek üzere toplanmaya hazırlanmaları ile birlikte değer kaybetti. Yen zayıfladı ve soya fasülyesi ve doğalgaz emtia grubundaki düşüşlere öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi New York saati ile 09:31'de yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu ve bu yuılki kazancını yüzde 2.4'e daralttı. Danimarka şirketi Novo Nordisk, ABD'nin yeni bir insülini onaylamamasının ardından son dört yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1 geriledi. İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan yükselerek yüzde 4.59'a çıktı ve iki ayın zirvesine yaklaştı. Yen 16 önemli para biriminin 15'i karşısında gevşedi ve euro karşısında yüzde 0.7 değer yitirdi. Doğalgaz, benzin, bakır ve soya fasülyesi yüzde 1.0'den fazla düşüşler yaşadı.

Avrupa maliye bakanları, İtalya'da tarafların arasındaki farkın kapanmakta olduğu seçim yarışı ve İspanya'daki siyasi skandalın finans piyasalarını olumsuz etkilediği bir dönemde, bugün Brüksel'de biraraya gelerek Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a yardımı görüşmeye hazırlanıyor. G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları da Cuma günü Moskova'da toplanacak. Japonya Merkez Bankası potansiyel başkan adaylarından Haruhiko Kuroda, ilave parasal gevşemenin bu yıl makul olabileceğini kaydetti.

Londra'da Standard Life Investments stratejistlerinden Frances Hudson, "Hisse senetleri yılın başında yarışa başlamıştı ve bu hareket sürdürülebilir olmak için oldukça fazlaydı," dedi ve "Konsolide olabilmek için bir mola vermek iyi birşey ve insanlara daha ölçülü bir yaklaşıma sahip olabilme imkanı sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hisse senedi piyasalarında işlem hacmi, Japonya, Çin, Hong Kong, Güney Kore, Tayvan, Vietnam, Singapur ve Malezya piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olmasından dolayı ortalamanın altında kaldı

(17:00'de güncellendi)