Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:10'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, siyasi ve finansal olaylar öncesi piyasaların tedbirli davranmasıyla küresel hisse senetlerini takip ederek düştü. S&P 500, üç haftanın düşüğüne geriledi.

Hisse senetleri, Avrupa hisselerinin yaklaşık dört ayın düşüğüne gerilemesinin kayıpları hızlandırmasından önce, kazanç ve kayıplar arasında dalgalandı. Ham madde, sanayi ve teknoloji hissleri yüzde 1.1'den fazla düşerek en büyük kayıpları kaydetti. LinkedIn Corp., Microsoft Corp.'un şirketi 26.2 milyar dolara satın alacağını açıklamasının ardından yüzde 47 yükseldi. Microsoft ise yüzde 2.6 düştü.

S&P 500 Endeksi, Cuma günü üç haftayı aşkın sürenin en sert satışıyla endeksin 2,100 seviyesine tutunamamasının ardından, New York'ta saat 06:00 itibariyle yüzde 0.8 gerileyerek 2,079.14 seviyesine geldi.

Miller Tabak & Co'da hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Merkez bankasının devam eden etkinliği, küresel büyüme ve deflasyon endişileri devam ediyor." dedi ve "Herkesin gözü Brexit oylamasında olacak fakat ilerledikçe diğer olaylara da dikkat etmeliler. Yatırımcılar Çarşamba günkü toplantı öncesi Temmuz ayında faiz artırımına dair bir işaret edinmek istiyor." diye görüş bildirdi.

Hisse senetlerinin Şubat ortasından beri 3.3 trilyon dolar eklemesinin ardından son düşüşler beklentilerdeki değişikliği işaret ediyor. Yatırımcılar, cansız ekonomik büyüme ve Brexit'in yaratacağı olası etkilere dair endişelerle, son zamanlardaki ralliyi yeniden değerlendiriyor.

(23:10'da güncellendi)