Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:15'te güncellendi)

S&P 500 Endeksi, teknoloji hisse senetlerinin anlaşmaların etkisiyle ralli kaydetmesiyle ve şirket karlarının hisse senetlerinin rekor seviyelerin yakınında tutmaya yeterli olduğu iyimserliğini artırmasıyla, altı günde beşinci defa rekor seviyede kapattı.

SoftBank Gropu Corp.'un, ARM Holdings Plc.'yi 32 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından hisselerdeki kazançları desteklerken, Apple Inc. ve Alphabet Inc. en az yüzde 1.1 yüskeldi. Bank of America Corp., dört ana iş kolunda tahminlerden yüksek kar açıklamasının ardından yüzde 3.4 yükseldi. Hasbro Inc., erkek çocuk oyuncağı satışlardaki hayal kırıklığıyla yüzde 6.6 düştü ve enerji üreticileri petrol ile birlikte geriledi. Dow Jones Sanayi Endeksi arka arkaya beşinci seansta yükseldi.

S&P 500 Endeksi, arka arkaya üçüncü haftalık kazancını takiben, hafif işlem hacminin etkisiyle New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi.

New York'ta Recon Capital Partners baş yatırım uzmanı Kevin Kelly, "Piyasadaki tüm odaklar karlar üzerinde ve daha da önemli bir yol gösterici olarak, ekonominin etkisine odalaklanmak, seçimler ve doların iş durumlarını nasıl etkilediği." dedi ve "Yönetimin her kelimesiyle meşgul olan piyasanın Türkiye'den etkilenmesi zor." diye konuştu.

Kontrat vadelileri, Türkiye'deki darbe girişimi haberlerinin ardından Cuma günü kayıplarını genişletti ancak Cumartesi günü darbenin püskürtülmesinin ardından sıçradı. S&P 500'de 90'dan fazla şirketin karları bu hafta. Analistler ikinci çeyrekteki karlarda yüzde 5.8'lik düşüş bekliyor. Bu da beş çeyreklik arka arkaya düşüş anlamına geliyor ve de 2009 yılından beri en uzun kayıp serisi. JPMorgan Chase & Co. ve Alcoa Inc. geçtiğimiz hafta beklentileri aşarak, hisse senetlerini yukarı göndermişti.

(23:15'te güncellendi)