Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in politika kararlarını değerlendirmeleri ce Japonya Merkez Bankası toplantısının sonuçlarını beklemeleri ile birlikte yükselişini dördüncü güne taşıdı ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi dokuz ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Japonya hisse senetleri, yendeki yükselişin etkisi ile geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:13'te 135.10 seviyesine çıktı. Japonya'da Topix Endeksi, Çarşamba günü yüzde 1.1 yükseldikten sonra yüzde 0.7 geriledi. Küresel hisse senetleri, bu haftaki merkez bankası toplantıları ile birlikte dalgalı bir seyir izledi. Japonya Merkez Bankası'nın 29 Temmuz'da sona erecek iki günlük toplantısında teşviği artırması bekleniyor. Fed dünkü toplantısında gösterge faizi değiştirmedi.

Tokyo'da Ichiyoshi Asset Management'tan Mitsushige Akino, "Fed'in kararları beklendiği gibi çıktı," dedi ve "Japonya Merkez Bankası'nın hayalkırıklığı yaratacağı beklentileri ile gelen satışlarla, hisse başı açık kapama alımları arasında güç savaşı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında yüzde 0.4 güç kazanarak 104.95 seviyesine çıkması ile birlikte düştü. Yen Çarşamba günü yüzde 0.7 düşmüştü. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 geriledi.