Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Vodafone Telekomünikasyon Anonim Şirketinin (AŞ) yeni yönetim kurulu belirlendi. Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge Üst Yöneticisi (CEO) Serpil Timuray, Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Şirket açıklamasına göre, Vodafone Telekomünikasyon AŞ'nin son yapılan Olağanüstü Genel Kurulundaki seçimde, Vodafone Grubu AMAP Bölge CEO'su Serpil Timuray, Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Vodafone Türkiye'de 2006 yılından bu yana Hukuk, Sözleşmeler ve Kurumsal Güvenlikten Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2012 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten Selçuk Karaçay, yeni dönemde yine Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak seçildi.

Vodafone'da 18 yıldır çalışan ve 19 Eylül 2016 itibarıyla Vodafone Türkiye CEO'su olarak görevine başlayan Colman Deegan ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 24 yıldır Vodafone'da çalışan Vodafone Grubu AMAP Bölgesi Finans Direktörü olan John Otty ile 13 yıldır Vodafone'da çalışan Vodafone Grubu AMAP Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü Gianluca Ventura da yeni Yönetim Kurulu'na seçilen diğer isimler oldu.

"Yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Timuray, Vodafone Türkiye'nin gelecek dönemine liderlik edecek yeni yönetim kurulunun güçlü ve deneyimli bir kadrodan oluştuğunu, uluslararası ve yerel tecrübe sentezini çok iyi yapacak birikime sahip olduğunu dile getirdi. Bu sayede Vodafone Türkiye İcra Kuruluna daha da güçlü bir destek sağlamayı amaçladıklarını belirten Timuray, şunları kaydetti:

"Kısa bir süre önce Ankara'da Sayın Başbakanımızla bir araya gelen Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao'nun da belirttiği gibi, Vodafone'un Türkiye pazarına olan güven ve bağlılığı sürüyor. Türkiye'nin potansiyeline inanıyor ve buradaki varlığımızı uzun soluklu olarak değerlendiriyoruz. Türkiye pazarına yönelik yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz. Vodafone Türkiye'nin başarılı performansını yeni Yönetim Kurulumuzun desteği ve katkısı ile yeni dönemde daha da yükselteceğimize inanıyorum."

AA