Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler "Türkiye birilerinin parasına el koyacak bir devlet değil"

"Türkiye birilerinin parasına el koyacak bir devlet değil"

  • Ak Parti MYK Üyesi Burhan Kuzu Bloomberg HT'ye yeni kabine beklentilerini anlattı; önceliğin ekonomi olduğunu söyledi

Giriş: 09 Temmuz 2018, Pazartesi 14:54
Güncelleme: 09 Temmuz 2018, Pazartesi 14:54

Ak Parti MYK Üyesi Burhan Kuzu Bloomberg HT'ye yeni kabine beklentilerini anlattı; "daha güvenli ekonomi, daha güvenli ortam oluşturmak konusunda kararlıyız.." dedi.

"ÖNCELİĞİMİZİN EKONOMİ OLDUĞU KESİN"

Kuzu şunları söyledi; "Yeni dönemde inşallah güçlü bir ekonomi kadrosuyla birlikte daha güvenli bir ekonomi ve yatırımcıya daha güvenli ortam oluşturmak konusunda kararlıyız. Bugün yürürlüğe girecek olan Başkanlık modeli de daha pragmatik. Ben de kurucu olarak sistemin savunuculuğunu yaptım...Şu an getirilen modelde 16 Bakanlık var ama en önemli alanlardan biri ekonomi. Birinci önceliğimizin ekonomi olduğu kesin. O olmazsa savunmada da, eğitimde de her alanda sorun çıkar"

"TÜRKİYE MAFYA TİPİ DEVLET DEĞİL"

Sıcak para yatırımlarının mutlaka gelmesi gerektiğini kaydeden Kuzu "burada hukuka olan güven önemli. Para ürkektir, korkaktır, hep ılımlı hava ister, o yüzden hükümetler alacağı kararlarla yerli ve yabancı sermayeyi ürkütmemeli. Son dönemde OHAL'in kalkma meselesi gündemde. Yabancı sermaye gelmiyor deniyor buna çok katılmıyorum. OHAL'den dolayı gelmiyorsa da yakın gelecekte OHAL kaldırılacak.

Türkiye hukuk devleti. Eksikleri vardır ama Türkiye birilerinin parasına el koyacak mafya tipi bir devlet modeli değil ki; bu biraz abartılıyor. Bizim bugünkü OHAL eski tip OHAL'lere benzemiyor. Vatandaş hissetmez ama yine de güven anlamında en ufak korkaklık varsa bunu da hükümet olarak gidermeliyiz, birinci önceliğimiz de bu olmalı" diye konuştu.