Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Irma Kasırgası'nın ABD kıyılarına yaklaşması ile birlikte yatırımcıların olası hasarı değerlendirmeleri ve ABD'de işsizlik başvurularının 2012'den bu yana en hızlı artışını göstermesinin ardından 1 yılın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,354.02 dolara çıkarak Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini görmes,n,n ardından, Singapur saati ile 12:35'te 1,353.38 dolara geldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

Irma Kasırgası, Karayip adalarında büyük hasar meydana getirdikten sonra Florida kıyılarına yaklaşıyor ve bu kasırga ABD tarihinin en pahalı kasırgası olma potansiyelini taşıyor.

Irma tekra Atlantik'e girdi ve Pazartesi günü  Savannah, Georgia, ve Charleston, South Carolina yakınlarında bir yerde ikinci kez karaya ulaşması bekleniyor.

ABD'de işsizlik başvuruları geçen hafta Harvey Kasırgası'nın etkisi ile 2012'den bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Trump, askeri harekatın seçenek olarak devam ettiğini belirterek, Kuzey Kore üzerindeki baskılarını devam ettiriyor.

Singapur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, altının Kuzey Kore'nin Cumartesi günkü "kuruluş günü"nün yaklaşmasından destek bulduğunu belirtti.

Kuzey Kore kuruluş gününde balistik füze denemesi yapabilir.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 18.1805 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,020.40 dolar ve palladyum yüzde 0.8 primle ons başına 965.83 dolara tırmandı.