Bloomberg HT Haberler 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
HABERLER

6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

  • IŞİD'in Kobani saldırısını bahane ederek düzenlenen protesto gösterileri nedeniyle 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Giriş: 08 Ekim 2014, Çarşamba 06:43
Güncelleme: 08 Ekim 2014, Çarşamba 07:51

Mardin Valiliği, IŞİD'in Kobani saldırısını bahane ederek düzenlenen protesto gösterilerinde şiddetin her geçen dakika artması nedeniyle, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, ve Savur ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş ilçesinde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Siirt Valiliği tarafından da Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği de bu akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıkladı. Valilik ayrıca kentteki ilk ve orta dereceleri okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu. Batman Valiliği, iki gündür olayların sürdüğü kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eğitime bir gün ara verildi. Muş'un Varto ilçesinde yaşanan olayların ardından 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "05.10.2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimiz başta olmak üzere ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 07.10.2014 günü saat 17:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.