Bloomberght
Bloomberg HT Haberler AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye ile ilişkilerde karşılıklı fayda vurgusu
HABERLER

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye ile ilişkilerde karşılıklı fayda vurgusu

  • Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile mevcut ilişkilerdeki dinamiği karşılıklı faydalı olacak şekilde değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi

Giriş: 06 Temmuz 2020, Pazartesi 21:41
Güncelleme: 06 Temmuz 2020, Pazartesi 21:41

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile mevcut ilişkilerdeki dinamiği karşılıklı faydalı olacak şekilde değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Borrell, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Zoom uygulaması üzerinden basın toplantısı düzenledi.

AB ile Türkiye ilişkilerinin idealden "çok uzak" olduğunu belirten Borrell, "Doğu Akdeniz'deki ilişkiler daha kötüye gidiyor. Libya, Suriye gibi bölgesel sorunlar var. Göç de aynı şekilde. Bu da ilişkileri karmaşıklaştırıyor." diye konuştu.