Bloomberg HT Haberler ABD'den geri adım: Planlanan güç "ordu" ya da "sınır muhafız gücü" değil
HABERLER

ABD'den geri adım: Planlanan güç "ordu" ya da "sınır muhafız gücü" değil

  • Pentagon, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya kurdurmayı planladıkları gücün "ordu" veya "sınır muhafız gücü" olmadığını savundu

Giriş: 18 Ocak 2018, Perşembe 05:54
Güncelleme: 18 Ocak 2018, Perşembe 08:11

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya kurdurmayı planladıkları "Sınır Güvenliği Gücü"nün "yeni bir ordu" veya "konvansiyonel sınır muhafız gücü" olmadığını iddia etti.

Pentagon sözcülerinden Eric Pahon, AA muhabirine gönderdiği yazılı açıklamasında, "ABD, Suriye'de yerel güvenlik güçlerini eğitmeye devam ediyor. Eğitim, toplumları yıkıma uğramış mültecilerin evlerine dönmeleri için güvenliği artırmak üzere tasarlanmıştır. DEAŞ'ın aynı zamanda yönetimsiz ve kurtarılmış olan yerlerde tekrar ortaya çıkmaması için gereklidir. Bu yeni bir 'ordu' veya 'konvansiyonel sınır muhafız gücü' değildir." ifadelerini kullandı.

Söz konusu gücün ve verilecek eğitimin DEAŞ karşıtı kampanyanın amaçlarına uygun olduğunu savunan Pahon, eğitilen güçlerin istikrar çalışmalarını kolaylaştıracağını ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki Cenevre Sürecine destek sağlayacak koşulları oluşturacağını öne sürdü.

Suriye'de DEAŞ karşıtı operasyonların bitmediğini belirten Pahon, şöyle devam etti: