Bloomberg HT Haberler Alanya Teleferik 9 milyon euro değerinde
HABERLER

Alanya Teleferik 9 milyon euro değerinde

  • Teleferik, Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapılıyor. 9 milyon euro değerinde olan teleferiğin, 1 milyon kişiyi taşıması öngörülüyor

Giriş: 15 Mayıs 2017, Pazartesi 13:53
Güncelleme: 15 Mayıs 2017, Pazartesi 13:54

Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapımı devam eden Alanya Teleferik'in 1 milyon kişiyi taşıması planlanıyor. Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, 900 metre uzunluğuna sahip olan Alanya Teleferik'in holdingin ikinci büyük yatırımı olduğunu söyledi.

Gerçekleşen basın toplantısı ile tanıtılan Alanya Teleferik'in Türkiye ve komşu ülkelerde yaptıkları 56. teleferik olacağını ifade eden Cumbul, "Kendi işlettiğimiz de ikincisi. Türkiye'nin önemli yerlerinden Alanya Kalesi'nde bu teleferiği yapmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

9 milyon euroya mal olan tesisi Haziran ayında hizmete açacaklarını dile getiren Cumbul, Alanya Teleferik'in 900 metre hat uzunluğuna sahip olduğunu ve 17 kabinle hizmet vereceğini anlattı.

Alanya Teleferik'i kullanacak yolculara hem ulaşım imkanı sağlamayı hem de özel bir deneyim yaşatmayı amaçladıklarını belirten Cumbul, şöyle konuştu:

"900 metre uzunluktaki teleferikle yılda 1 milyon kişiyi taşımayı planlıyoruz. Alanya Teleferik Projesi'nde doğal yaşamı koruduk. Teleferiğin gondollarını taşıyan 2 dev direk ile istasyonun tüm malzemeleri, Alanya Kalesi'nde doğayı tahrip etmemek için Rusya'dan getirdiğimiz özel helikopterle dikildi. İsviçre, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Avusturya'dan gelen uzmanlarla yaklaşık 40 kişilik ekip, teleferiğin direk ve ekipmanlarının monte edilmesinde çalıştı"