Bloomberg HT Haberler Bakan Albayrak: Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı yok
HABERLER

Bakan Albayrak: Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı yok

  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Albayrak 2019 büyüme hedefinin rahat tutturulacağını belirtti, Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmadığının altını çizdi. İş Bankası'na dair ise "Tartışma doğru zeminde yapılmalı. Meclis adım atabilir"" dedi

Giriş: 06 Şubat 2019, Çarşamba 12:01
Güncelleme: 07 Şubat 2019, Perşembe 08:58

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak büyümede %2.3 hedefinin rahat tutturulacağını belirtti, Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmadığının altını çizdi. Seçim sonrasında daha iyi durumda olunacağını ifade eden Bakan İş Bankası konusunda da Meclis'in adım atabileceğini bildirdi.

Toparlanma sürecinin beklediklerinden hızlı gerçekleştiğini belirten Albayrak 2008 krizinden farklı bir şey yaşadıklarını ifade etti.

Bakan Albayrak 3 konuya vurgu yaparak bütçe disiplini, enflasyonla mücadele ve cari denge konusuna dikkat çekti. 6 ay içinde 3 büyük soru işaretini çözdüklerini belirten Bakan "Bu süreci %2,2 bütçe açığıyla 2008'e göre daha iyi atlattık. Enflasyon % 20’lere indi…Cari açıkta iyi bir noktaya geldik. İhracatın ithalatı karşılama oranı % 76’lara geldi. Cari fazla verme sürecine gidiyoruz…Tahvil piyasası, döviz kuru, CDS , borsa hepsi iyi performans gösterdi." diye konuştu.

"SEÇİM SONRASI İÇİN UMUTLUYUZ"

Seçim sonrası için çok daha umutlu olduklarını söyleyen Albayrak "2008 krizinden büyük ders çıkarıldı. Seçimden sonra icra ve yapısal olarak çok daha iyi durumda sahada olacağız." dedi.