Bloomberg HT Haberler Aracı kurumlardan Türk Telekom bilançosunun analizi
HABERLER

Aracı kurumlar Türk Telekom bilançosunu analiz etti

  • Aracı kurumlar Türk Telekom'un ilk çeyrek bilançosunu analiz etti

Giriş: 14 Mayıs 2020, Perşembe 10:54
Güncelleme: 14 Mayıs 2020, Perşembe 10:55

Türk Telekom, yılın ilk çeyreğinde 661 milyon lira net kar elde ederken, gelirleri yüzde 17 artışla 6,3 milyar liraya yükseldi.

Oyak Yatırım Türk Telekom'un ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde net kar açıkladığını, endeks üzeri getiri beklentisini koruduklarını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Türk Telekom karını yıllık bazda %113 oranında arttırmıştır. Piyasa beklentisi 581mn TL iken OYAK beklentisi 601mn TL net kar açıklaması yönündeydi. TTKOM’un net karı bu dönemde finansal giderlerde yaşanan %39 oranındaki daralmadan olumlu etkilenmiştir.

Her ne kadar 1Ç20’de TL’de değer kaybı yaşanmış olsa da TTKOM döviz açık pozisyonunu başarılı bir şekilde yöneterek 225mn dolara indirmiştir (1Ç19’da 2,6 milyar dolar açık pozisyon). Kovid-19 salgınının TTKOM’un faaliyetlerine olumsuz bir etkisi olmamakla birlikte özellikle genişbant internet tarafını olumlu etkilemiştir. TTKOM’un satış gelirleri %17 oranında artıp 6,3 milyar TL’ye ulaşırken bu büyümeye en yüksek katkı genişbant (+19%), mobil (+12%) ve uluslararası gelirlerden (+38%) gelmiştir.

Şirket 2020 yılı satış geliri büyüme beklentisini %14’ten %13’e indirirken FAVÖK beklentisini 12,4 milyar TL’den 12,4 – 12,6 milyar TL’ye yükseltmiştir. Şirketin revize ettiği 2020 beklentileri bizim tahminimiz olan %13 gelir büyümesi ve 12,3 milyar TL FAVÖK ile genel olarak uyumlu gözükmektedir. 2020 tahminlerimize göre 3,4x FD/FAVÖK ve 7,6x F/K çarpanları ile işlem gören ve hedef değerimiz olan 9 TL/hisseye göre %20 yükselme potansiyeli taşıyan TTKOM için Endeks Üzeri Getiri beklentimizi koruyoruz."