Bloomberg HT Haberler Arsenal'in Fenerbahçe galibiyeti İngiliz basınında
HABERLER

Arsenal'in Fenerbahçe galibiyeti İngiliz basınında

  • İngiliz gazeteleri, transfer yapmadığı için eleştirilen Arsenal Menajeri Wenger'in 3-0'lık galibiyet sonrası rahat bir nefes aldığını yazdı

Giriş: 22 Ağustos 2013, Perşembe 13:05
Güncelleme: 22 Ağustos 2013, Perşembe 13:06

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan ve Arsenal'in Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup ettiği maç İngiliz basınında geniş yer buldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Arsenal, Fenerbahçe eşleşmesini kontrol altına aldı" başlığıyla verdiği haberde, Londra ekibinin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta, zayıf rakibi karşısında oyunun kontrolünü ele geçirdiğini yazdı.

Ligin ilk haftasında Arsenal'in sahasında Aston Villa'ya 3-1 yenildiğini hatırlatan BBC, Fenerbahçe karşısında ilk yarının golsüz sona ermesinin takımda gerginliğe neden olduğu yorumunu yaptı. BBC, gelecek hafta Emirates Stadı'nda oynanacak rövanş mücadelesinde sarı-lacivertli ekibin süpriz yaparak turu geçecek skoru elde etmesi halinde, hakkında şike iddiaları nedeniyle yine de gruplara kalamayabileceğini vurguladı.

Maçın analizini "Fenerbahçe karşısında aldığı rahat galibiyetle Arsenal eleştirileri susturdu" başlığıyla veren Guardian gazetesi, Londra ekibinin sahanın bütün bölgelerinde çok iyi bir futbol ortaya koyduğunu, orta sahada forma giyen Ramsey'in performansının göz doldurduğunu kaydetti. Tur için umutlu olan Fenerbahçe'nin yediği gollerden sonra sıkıntıya girdiğinin aktarıldığı yorumda, taraftarlar için "coşkulu" ve "acımasız" sıfatları kullanıldı.