PİYASALAR
Asya borsaları yükseldi
-
Çin'in öncü imalat verisinin yatırımcıları çok olumsuz etkilememesi üzerine Asya borsaları, Tokyo borsasının öncülüğünde yükseldi

Giriş: 24 Mart 2014, Pazartesi 09:22
Güncelleme: 28 Mart 2014, Cuma 11:13
Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'de imalattaki düşüşün yatırımcıları çok olumsuz etkilememesi üzerine Asya borsaları, tatilden sonra yeniden açılan Tokyo borsasındaki yükselişin desteğiyle sıçradı. Bölgenin gösterge endekslerinden HSI, geçtiğimiz haftaki kayıplarını azalttı.
Yanzhou Coal Mining Co., kârının beklentileri aşması ve Credit Suisse Group AG'nin şirketin hisse notunu yükseltmesinin ardından yüzde 6.1 yükseldi. Avustralya'nın en büyük yatırım bankası Macquarie Group Ltd., yıllık kazancının yüzde 45 artmasını beklediğini söylemesi üzerine yüzde 3.4 primlendi. Yamato Holdings Co., China Post Group ile birleşeceği haberi üzerine yüzde 3.4 değerlendi.