Bloomberg HT Haberler Babacan: İşsizliğin düşmesinde aldığımız tedbirlerin olumlu sonuçları var
PİYASALAR

Babacan: İşsizliğin düşmesinde aldığımız tedbirlerin olumlu sonuçları var

  • Babacan, işsizliğin düşmesinde, hem büyümenin etkisinin hem de iş gücü piyasası ile ilgili alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının görüldüğünü söyledi

Giriş: 02 Mart 2011, Çarşamba 11:49
Güncelleme: 02 Mart 2011, Çarşamba 11:49

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, işsizliğin düşmesinde, hem büyümenin etkisinin hem de iş gücü piyasası ile ilgili alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının görüldüğünü söyledi.

Babacan, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, 2010 yılı ile ilgili pek çok gelişmenin gayet olumlu yönde seyrettiğini kaydederek, tahminlerin ötesinde iyi gelişmeler olduğunu ifade etti.

2010 yılında, 2009 yılına göre, 1 milyon 317 bin ilave istihdam oluştuğunu ve işsizliğin yüzde 2,1 düştüğünü belirten Babacan, ''Bu aslında pek çok ülkenin gıpta ile izlediği, kıskanarak izlediği bir tablo. Tüm Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) üyeleri içerisinde, işsizliğin en hızlı düştüğü ülkelerden bir tanesi şu anda Türkiye'' dedi.

Babacan, özellikle genç işsizlerde yüzde 3,6'lık bir düşüş yaşandığını hatırlatarak, bu durumun son derece olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Bunda hem büyümenin etkisinin hem de iş gücü piyasası ile ilgili alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının görüldüğünü ifade eden Babacan, şöyle devam etti: