Bloomberg HT Haberler Bakan Albayrak: TANAP'ı 12 Haziran'da devreye alıyoruz
HABERLER

Albayrak: Akdeniz'de ilk derin deniz sondajını gerçekleştiriyoruz

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz'de bu yaz ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceklerini söyledi

Giriş: 11 Mayıs 2018, Cuma 11:59
Güncelleme: 11 Mayıs 2018, Cuma 12:41

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TANAP projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, TANAP projesini 12 Haziran'da devreye alacaklarını söyledi. Daha önce TANAP projesinin 30 Haziran'da devreye alınacağı açıklanmıştı.

Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 11. Sektör Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yüzyılın projesi olarak nitelendirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışının yaklaştığını belirterek, "İşte, yüzyılın projesi olarak nitelediğimiz, bugünlerde son aşamasına geldiğimiz ve bugün aslında tarih müjdesini de vereceğimiz TANAP'ı 12 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile birlikte birçok önemli devlet başkanı ve üst düzey bakanların da katılımıyla hizmete alıyoruz." dedi.

AK Parti iktidarı olarak 15 yıldır "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle vatandaşın huzur ve refahını yükseltmeye, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı varlık gayesi edindiklerini ve elektrik dağıtım alanında da milletin hak ettiği en iyi hizmeti nasıl verebileceklerini düşünerek bir yol haritasını uygulamaya koyduklarını anımsattı.