Bloomberg HT Haberler Bayram öncesi piyasalar mutlu

Bayram öncesi piyasalar mutlu

  • Avrupa kaynaklı haberler piyasayı bir gün mutsuz bir gün mutlu etmeye devam ediyor

Giriş: 04 Kasım 2011, Cuma 09:00
Güncelleme: 04 Kasım 2011, Cuma 09:03

DRAGHI'DEN BÜYÜK AÇILIŞ / PAPANDREOU'DAN KÜÇÜK KAPANIŞ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi bankanın başındaki ilk

toplantısında beklenemedik şekilde politika faizini % 1.5'ten % 1.25'e

indirdi. Böylece genişleme sinyali veren Amerika, faiz indiren Avustralya, finansal koşullarda gevşeme sinyali veren Çin, tahvil alım programını genişleten İngiltere ve sürekli parasal genişleme metodolojisini güden Japonya'dan sonra furyaya katılan önemli merkez bankalarındna biri oldu.

İndirimin ardından referendum isteğinden vazgeçen ve bugün sadece güven oylamasına gideceğini açıklayan Papandreou haberleri de boğaları cesaretlendirdi. Euro / Dolar 1.3821, Gelişen Avrupa kurları karışık seyrediyor, 10 Asya para biriminden oluşan ADXY Endeksi yatay seyrediyor.

Bugün G-20 toplantısının son günü ve liderlerden krizi çözmeye yönelik adımlar bekleniyor. Özellikle takip edilen 3 konu, Yunanistan'ın bonolarında ne kadarlık bir kesintiye gideceği, banka sermayelendirme planı ve Avrupa Finansal İstikrar Fonu EFSF'in alacağı şekil. Diğer yandan bugünkü güven oylamasında hükümetin düşmesi halinde en çabuk yapılabilecek seçimin 3 haftada olabileceği biliniyor, bu arada kredi diliminin 8 milyar Euro'luk bölümünü hala almamış olan Yunanistan'dan gelecek haber akışı izlenecek.