Okan Holding YKB Okan: Dolarla borçlanmamaya çalışıyoruz
-
Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan yeni projelerini Bloomberg HT'ye anlattı
Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan Bloomberg HT'deki Üst Düzey programında Arzu Maliki'ye konuk oldu.
Yatırım yaparken dolarla borçlanmamaya çalıştıklarını söyleyen Okan "Borçlanmayı asgari düzeyde tutuyoruz, ikincisi dolar ile borçlanmamaya çalışıyoruz; tabii ki yatırım yapacaksanız, borçlanacaksınız ama Türk parasıyla...Geliriniz dolarsa dolar ile borçlanabilirsiniz.." diye konuştu.
Miami'de 300 milyon dolarlık konut projesi yapacaklarını söyleyen Okan "toplam 389 daire satacağız, projede otel de var." dedi.
Miami'nin yatırım için cazip olduğunu belirten Okan "Türkiye'de maalesef otel doluluk oranları çok düşük; orada minimum %90-95; ve doğal olarak yatırımcı neresi cazipse oraya gidiyor." dedi.
Okan Tuzla'da 140 ünitten oluşan diş hekimliği hastanesi açtıklarını belirtti.
Kazakistan Astana'daki yatırımlarından bahseden Okan "Kazakistan'a ilk gittiğimizde Sultan Makarna yapmıştık; sonra büyüdü, biz onun müteahhidiydik sonra satın aldık, şu anda o bölgenin Rusya dahil en büyük un, irmik, makarna fabrikası bize ait Sultan markasıyla..