Bloomberg HT Kültür Sanat Sanat Bir fincan çay ile "Turner Prize"ı kaptı

Bir fincan çay ile "Turner Prize"ı kaptı

  • "Turner Prize"a bu yıl Laure Prouvost layık görüldü; Prouvost, 25 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu

Giriş: 03 Aralık 2013, Salı 08:35
Güncelleme: 03 Aralık 2013, Salı 08:35

İngiltere'de modern sanat ödülü "Turner Prize"ı bu yıl, Fransız enstalasyon sanatçısı Laure Prouvost kazandı.

Prouvost ödülünü, Birleşik Krallık'ta bu yıl kültür şehri seçilen Londonderry'de düzenlenen törenle alırken, aynı zamanda 25 bin sterlinin de sahibi oldu. 29. kez verilen "Turner Prize" için heykel ve enstalasyon çalışmalarıyla dört sanatçı kısa listeye kaldı. Ödül için kısa listeye kalan sanatçılar arasında Prouvost'un yanı sıra David Shrigley, Lynette Yiadom-Boakye ve Tino Sehgal de yer aldı.

Londra'da yaşayan 35 yaşındaki Fransız sanatçı Prouvost, bir fincan çaydan esinlendiğini söylediği "Wantee" isimli video çalışmasıyla "2013 Turner Prize" ödülüne layık görüldü.

-Sanat dünyasının tartışmalı ödülü

Her yıl modern sanat dalında verilen "Turner Prize", İngiliz görsel ve modern sanatındaki yeni akım, stil ve gelişmeleri ortaya koymak açısından önem taşıyor. Bu ödül, 50 yaşın altında Birleşik Krallık'ta doğan, yaşayan ya da çalışan bir sanatçıya, son 1 yıl içinde yaptığı ve sergilediği eseri dolayısıyla veriliyor.