HABERLER
"Borsanın 100 bini aşması için gerekli motivasyon yok"
-
QNB Finans Invest Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı borsanın 100 bini aşması için gerekli bir motivasyon olmadığını söyledi

Giriş: 21 Haziran 2017, Çarşamba 11:23
Güncelleme: 21 Haziran 2017, Çarşamba 11:29
Yatırım Kulübü adlı programda Açıl Sezen'in sorularını yanıtlayan Serdar Pazı, 100 binin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtirken mevcut durumda borsanın 100 binin üzerine taşıyacak motivasyon kaynağı olmadığını dile getirdi.
Pazı şu değerlendirmeyi yaptı; "Fed üyelerinin konuşmalarıyla piyasa algısı arasında farklılık var. Eğer Fed faiz artırımından uzaklaşırsa gelişen piyasalara devam eden girişlerle bir hareketlilik söz konusu olur. Bizim hikaye yaratmamız için enflasyonun tek haneye gerilemesi, kurun 3.47'nin altına gelmesi, CDS'lerin inmesi yani diğer alternatif yatırım araçlarının endeksteki yukarı hareketi destekleyecek boyutta olması lazım, şu an o anlamda bir şey görmüyoruz.