Boyner: Türkiye kendi iç ev ödevlerinde odaklanmalı
-
TÜSİAD YKB Boyner, Türkiye'nin dünyadaki artan önemini sürdürebilmek, pekiştirmek için kendi iç ev ödevlerine odaklanması gerektiğini belirtti
EDİRNE (A.A) - 23.11.2010 - Medine Taşdelen Yıldırım - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye'nin dünyadaki artan önemini sürdürebilmek, hatta pekiştirmek için kendi iç ev ödevlerine odaklanması gerektiğini belirterek, ''Eğitimde, üretimde, teknolojide, alt yapıda ve tabii demokrasisinde ve iç huzurundaki problemlerini Türkiye'nin çözmesi gereken bir dönemdeyiz'' dedi.
TÜSİAD ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) kalkınma ajansları ile iş dünyasının gönüllü temsil örgütleri arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlediği toplantı serisinin dördüncüsü Edirne'de gerçekleştirildi.
Boyner, ''Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü'' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, 11 Kasım'da TÜSİAD olarak Türk özel sektörünü temsilen Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen G-20'nin İş Zirvesi kurumu olan B20 Zirvesi'ne katıldıklarını hatırlatarak, burada Haziran ayından beri kendilerinin de katıldığı toplantılar sonucunda yaklaşık 70 önerinin G20 zirvesine taşınmak üzere devlet başkanları veya başbakanlara iletildiğini söyledi.