Bloomberg HT Piyasalar Borsa Brisa'nın esas faaliyet karı ilk yarıda yüzde 9 arttı
PİYASALAR

Brisa'nın esas faaliyet karı ilk yarıda yüzde 9 arttı

  • Brisa'nın esas faaliyet karı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artarak 108,7 milyon lira oldu

Giriş: 09 Ağustos 2016, Salı 14:26
Güncelleme: 09 Ağustos 2016, Salı 14:27

Brisa'nın esas faaliyet karı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artarak 108,7 milyon lira oldu.

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk yarısında 2015'in aynı dönemine kıyasla şirketin net satış gelirleri yüzde 5, brüt karı yüzde 20 arttı. Şirket, Lassa markasıyla Avrupa pazarında yüzde 5 büyüme kaydetti.

Bu dönemde, Brisa'nın brüt karlılık oranı yüzde 32,4 ile geçen yılın 4 puan üzerinde gerçekleşirken, esas faaliyet karı da yüzde 9 artışla 108,7 milyon liraya ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı stratejileri doğrultusunda istikrarlı bir büyüme performansı sergilediklerini ifade etti.

Yılın ilk yarısında yurt içi otomobil ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde pazarın üzerinde performans sergilediklerini ve pazar payı kazanma başarısı elde ettiklerini belirten Gürçay, şunları kaydetti:

"Rekabetin yüksek olduğu binek lastikleri ekonomik segmentte, Dayton markamızla iyi bir performans sergiledik. Ticari ürünler segmentinde ise müşterilerimize değer sağlayan aksiyonlarımız ile pazara paralel bir performans sergileyerek pazar payımızı koruduk. Ticari ürünler pazarında önemli bir iş alanı olan kaplama lastikleri segmentinde kayda değer bir büyümeyle pazar payımızı artırdık. Uluslararası pazarlarda da rekabetçiliğimizi koruyoruz. 2016 yılı ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre, Lassa uluslararası satışlarında adet bazında toplam yüzde 11 artış sağladık. Bu yıl ilk 6 ayda Avrupa lastik pazarı yüzde 0,6 büyürken, Lassa yüzde 5'lik büyümeyle potansiyelini gerçekleştirme yolunda atılım içinde."