Bundesliga'da lider Dortmund Stuttgart ile berabere kaldı
-
Bundesliga'da Borussia Dortmund, ligde oynanan 19. hafta karşılaşmaları sonunda en yakın rakibinin önünde 11 puan farkla liderliğini sürdürüyor
BERLİN (A.A) - 24.01.2011 - Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 47 puana sahip Borussia Dortmund, ligde oynanan 19. hafta karşılaşmaları sonunda en yakın rakibinin önünde 11 puan farkla liderliğini sürdürüyor.
Borussia Dortmund, sahasında Stuttgart ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin golünü 43. dakikada Mario Götze atarken, Stuttgart'ın golü, 84. dakikada Pavel Pogrbnyak'tan geldi. Karşılaşmada Serdar ve Nuri 90 dakika forma giydi.
Hannover ve Mainz 05'in haftayı mağlubiyet ile kapatmalarından yararlan Bayer Leverkusen, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 3-1 yenerek 36 puanla ikinci sıraya yükseldi. Bayer Leverkusen'in gollerini Michal Kadlec ve Gonzalo Castro (2) atarken, Borussia Mönchengladbach'ın tek golünü Martin Stranzl kaydetti.
Schalke'ye İspanyol oyuncu Raul'un golü ile 1-0 yenilen Hannover, 34 puanla 3. sırada yer aldı.
Kaiserslautern'i 5-1 gibi net skor ile yenen Bayern Münih 33 puan ve averajla 4. sıraya yükseldi. Bu karşılaşmada Bayern Münih takımında Mario Gomez ikinci yarıda 3 gol atarak hatrik yaptı. Bayern Münih'in diğer golleri Arjen Robben ve Thomas Müller'den gelirken Robben'in yerine 74. dakikada oyuna giren milli futbolcu Hamit Altıntop da 2 asist yaptı. Kaiserslautern'in golü Jan Moravek'ten geldi.