Bloomberg HT Haberler Çin'de enflasyon yüzde 5'i aşabilir
PİYASALAR

Çin'de enflasyon yüzde 5'i aşabilir

  • Analistler Çin'de Cuma günü açıklanacak olan enflasyon rakamının yüzde 5 seviyesini aşabileceğini kaydediyor

Giriş: 13 Nisan 2011, Çarşamba 08:30
Güncelleme: 13 Nisan 2011, Çarşamba 08:30

Haitong Securities Co. ve Central China Securities Co., piyasadaki beklentileri işaret ederek, Çin hükümetinin bu hafta enflasyonun geçen ay yüzde 5'in üzerine çıktığını açıklayabileceğini kaydetti.

Şanghay'da Central China Securities'den stratejist Li Jun, "Yatırımcılar Mart enflasyonunun yüzde 5.3 çıkacağı spekülasyonunda bulunuyor ve bu durum, hükümetin sıkılaştırmaya yönelik adımlarını meşrulaştıracak" dedi.

Çin'de İstatistik Bürosu, Mart ayı enflasyon raporunu 15 Nisan'da açıklayacak. Ekonomistler, enflasyonun yüzde 5.2 ile Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyede çıkmasını bekliyor. Bazı gayrımenkul ve banka hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın bu hafta içinde zorunlu karşılık oranlarını artırabileceği beklentilerine bağlı olarak değer kaybetti.

Çin'in piyasa değeri açısından en büyük üçüncü aracı kuruluşu Haitong'dan analist Zhang Qi, "Mart ayı enflasyonu büyük ihtimalle yüzde 5'in üzerinde çıkacak ve hükümetin enflasyonla mücadelenin gündemin en üst sırasında olduğunu kaydetmesinin ardından, para politikasını sıkılaştırmada rahatlama olmaz" dedi.