Bloomberg HT Haberler Çin'de hisse senetleri Avrupa endişeleriyle düştü
PİYASALAR

Çin'de hisse senetleri Avrupa endişeleriyle düştü

  • Çin'de hisse senetleri, Yunanistan krizinin yayılacağı ve hükümetin emlakta kontrole gideceği endişeleriyle düştü

Giriş: 12 Temmuz 2011, Salı 09:42
Güncelleme: 12 Temmuz 2011, Salı 13:25

Çin'de hisse senetleri, Yunanistan'ın borç krizinin Avrupa'da daha büyük ekonomilere yayılabileceği endişeleri ve Çin hükümetinin emlak kontrollerini sıkılaştırması sonucu düştü. Bu hareketle birlikte, gösterge endeks son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Çin'in en büyük bakır ve kömür üreticileri Jiangxi Copper Co. ve China Shenhua Energy Co., emtia talebinin düşeceği endişelerine bağlı olarak yüzde 2'nin üzerinde değer yitirdi. Piyasa değeri açısından ülkenin ikinci büyük gayrımenkul şirketi Poly Real Estate Group Co., Xinhua News Agency'de çıkan, Şanghay'ın düşük gelirliler için yeni inşa edilen konutların fiyatlarına sınır getirmek için dava açacağı şeklindeki haberin ardından son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Beijing merkezli Union Life'ta yatırım müdürü Larry Wan, "Avrupa borç sorunu, küresel piyasalardaki likidite ve Çin'in bölgeye olan ihracatı konusundaki endişeleri güçlendirecek" dedi ve "Üçüncü çeyrek için, ekonomik büyümenin yeniden ne zaman hız kazanacağının belli olmamasından dolayı, hisse senetleri konusunda temkinliyim" yorumunda bulundu.