Bloomberg HT Haberler Erdoğan: Kazan Soda ihracata farklı dinamizm katacak
HABERLER

Erdoğan: Kazan Soda ihracata farklı dinamizm katacak

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ciner Grubu'nun 1.5 milyar dolar yatırım bedeliyle Türkiye'yi alanında dünyada lider konuma yükselten Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ tesislerinin açılışında "Bugün yine ihracata farklı bir dinamizm katacak bu tesisleri hizmete alıyoruz" dedi (Güncellendi)

Giriş: 15 Ocak 2018, Pazartesi 14:00
Güncelleme: 15 Ocak 2018, Pazartesi 14:29

(Güncellendi)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ tesislerinin açılışında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Sayın Büyükelçi, Ciner Grubu'nun kıymetli yöneticileri, Kahramankazan Soda Elektrik AŞ'nin yöneticileri, kahraman unvanını alan değerli Kahramankazanlılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bu tesis hem madencilik hem kimya hem de elektrik üretim faaliyetlerini içerisinde barındırıyor. Maliyeti 1.5 milyar dolar olan tesisin 2200 kişiyi istihdam edecek olması iftihar verici bir tablodur. İhracatın her kuruşu ülkemize net girdi olarak yazılacaktır. Ülkemiz dünya soda külü ihtiyacının onda birini, Avrupa'nın ihtiyacının da yarısını karşılayabilir hale gelmiştir.

Ciner Grubu Amerika'da da bu alanda yatırım yapıyor.

Burada camdan deterjana ve hayvan yemine kadar çok geniş kullanım yelpazesi olan stratejik bir üründen bahsediyoruz. Kahramankazan, Sincan, Beypazarı bölgesi bu ürünün ham maddesinin olduğu bir yerdir. Beypazarı Soda'nın da açılışını yapmıştık. Devlet olarak oraya yüzde 26 ortağız. 380 megavat güce sahip elektrik santralidir. Bu elektriğin 110 megavatı tesisin kendi ihtiyacı için kullanılacak, kalanı da ülke sistemine aktarılacaktır. Ülkemize katkıda bulunan böyle bir tesise sahip olmuş oluyoruz.