Darbecilerin OYAK'taki birikimlerine el konulacak
-
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ bağlantısı nedeniyle ordudan atılan subayların, OYAK'ta biriken emeklilik tazminatları son KHK'yla askıya alındı
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ bağlantısı nedeniyle ordudan atılan subayların, OYAK’ta biriken emeklilik tazminatları son KHK’yla askıya alındı. Subaylar OYAK’ta biriken paralarını alamayacak.
Hükümetin yayımladığı son kanun hükmünde kararnameyle (KHK) birlikte 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle ordudan atılan subayların, OYAK’ta biriken emekli tazminatları da askıya alındı.
Hükümet, şehit ailelerinin, darbeci generallerin emeklilik işlemi sonucunda OYAK’ta biriken tazminatlarının ödendiği yönündeki şikâyetler üzerine 676 sayılı KHK’yla düzenleme yapıldı. Terörle Mücadele Kanunu’nun 20. maddesine atıf yapılan KHK’ya göre, tutuklu bulunan ve ordudan ihraç edilen subayların OYAK hesapları, savcıların talebi ve hâkim kararıyla dondurulabilecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonu olan OYAK, üyelerine, Anayasa’nın öngördüğü sosyal güvenlik sistemi kapsamında ve bir emeklilik fonu yöneticisi niteliğinde.
ZARAR KARŞILANACAK
Subayların, görev yaptıkları dönemde konumlarına ve çalışma sürelerine göre OYAK’taki emeklilik hesaplarında farklı tutarlarda paraları birikiyor. Bu paralar, darbe davaları sonuçlanana kadar dondurulabilecek.