Dikkatler 3600 ek gösterge için Meclis'e çevrildi
-
Sayıları 1.6 milyona ulaşan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın, takvim uygun olursa 3600 ek göstergenin seçimden önce çıkabileceğini söylemesi, gözleri Meclis'e çevirdi
3600 ek göstergede merak edilen sorular
Halen çalışmakta olan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi ile bunların emeklilerinden oluşan yüz binlerce kişinin merak ettiği 3600 ek göstergeyle ilgili dün AK Parti'den peş peşe haberler geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis takvimi uygun olursa 3600 ek göstergenin seçimden önce çıkabileceğini söyledi. Turan, “AK Parti’nin söz verip de yapmadığı hiçbir şey yok. Sözlerimizin arkasındayız” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Bülent Turan'dan hemen sonra gazetecilere yaptığı açıklamada 3600 ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, bunun seçimden önce getirilmesini etik bulmadığını söyledi. İki grup başkanvekili farklı açıklama yapmasına karşın, 3600 ek gösterge bekleyenlerin umudu arttı.
“1.6 MİLYON +600 BİN KİŞİ OLSUN” TALEBİ
MEMURSEN Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, konfederasyon olarak beklenti ve taleplerini geçen hafta cuma günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a anlattıklarını ve bir dosya verdiklerini anlattı. Daha önce de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile görüştüklerini vurgulayan Tonbul, sayıları 1.6 milyon olan öğretmen, hemşire, polis ve din görevlileri ile yöneticiler dışında kalan 600 bin kişinin de kapsama alınmasını talep ettiklerini söyledi.