PİYASALAR
Dolar "Fed sonrası" satış dalgasına hazırlandı
-
Dolar, 16 Aralık'ta Fed tarafından açıklanacak olası bir faiz artırımı ardından gelebilecek kısa vadeli satış dalgasına hazırlanarak, dört günden bu yana ilk kez düştü

Giriş: 15 Aralık 2015, Salı 08:19
Güncelleme: 15 Aralık 2015, Salı 10:07
Bloomberg Dolat Spot Endeksi, Fed faiz artırmaya hazırlanırken yatırımıncıların doların bu yılki kazançlarının kısa vadeli bir satış dalgasına maruz kalabileceğine ilişkin spekülasyonuyla birlikte dört günden bu yana ilk kez düştü.
ABD parası, vadelilerin 16 Aralık Fed politika kararında faiz artırımına gidileceğine yüzde 76 ihtimal verildiği yönünde sinyal vermesiyle, 16 önemli paradan 11'i karşısında zayıfladı. Volatile göstergesi, Ağustos ayından Pazartesi gününe kadarki en uzun yükseliş sürecini, emtia fiyatlarındaki ve düşük notlanmış tahvillerdeki düşüşle tamamladı.