Dolar "SNB" ile geriliyor
-
Dolar İsviçre Merkez Bankası'nın kararının ardından risk iştahının azalması ile geriliyor (17:00'da güncellendi)
(17:00'da güncellendi)
Dolar, İsviçre Merkez Bankası müdahale kuru politikasını sonlandırmasının ardından zarara uğrayan yatırımcıların piyasa risklerini üstlenmeye hazırlanmaları ile euro karşısında değer kaybediyor.
Dolar, Çin hisselerinin güvenli liman tabebilin artmasından dolayı 2008’den bu yana gördüğü en dik yükselişleri gerçekleştirmesinin ardından yen karşısında düşüşte. İsviçre frankı, merkez bankasının müdahale kuru kararı ardından 16 ana para birimi karşısında en az yüzde 0.8 değer kaybetti. Euro, AMB’nin 22 Ocak’ta alacağı ek teşvik önlemleri hakkında çıkan spekülasyonları ile beraber yükselişe geçti.
BNP Paribas SA’nın kur stratejisti Michael Sneyd, “Şu anki genel eğilim risklerin azaltılması yönünde. Taban seviyeler geldiği zaman yatırımcılar genellikle para kaybettiler. Buna cevap olarak, yatırımcılar FX piyasalarda riskleri azaltmaya çalışıyorlar. Dolardaki yükseliş eğilimi ağır basan tema olarak karşımıza çıkıyor. Bunun sonucunda da uzun dolar işlemlerindeki riskler azaltılmaya çalışılıyor” diye konuştu.