Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Dolarda Cuma gecesi yaşanan sert yükselişin nedeni
HABERLER

Dolarda Cuma gecesi yaşanan sert yükselişin nedeni

  • Cuma gecesi dolar 11 dakikada 3.68 TL'den 3.75 TL'ye fırladı. Hareketin referandum ile alakası olmadığını belirten bankacılar, "Düşük hacimli elektronik piyasada yapılan keriz silkeleme operasyonu" yorumunda bulundu

Giriş: 16 Nisan 2017, Pazar 15:50
Güncelleme: 16 Nisan 2017, Pazar 15:51

Referanduma ilişkin açıklanan son anketlerin etkisiyle perşembe günü 3.65 TL’nin altına inen dolarda, cuma gecesi ‘keriz silkeleme’ operasyonu gerçekleşti.

Habertürk Gazetesi'nden Sefer Yüksel'in haberine göre; cuma gününe 3.67 TL’den başlayan dolar, yurtiçinde piyasalar kapandığı saatte ise 3.68 TL seviyelerindeydi. Bankacılar, yatırımcıların bugün yapılacak olan referandumun sonuçlarını öngörmeye çalıştığını ve buna göre pozisyon aldığı yorumları yapıyor, Anketlerde açık ara bir fark gözükmemesi nedeniyle de pozisyon alınmakta zorlanıldığı belirtiliyordu.