Dolar/TL'de yükseliş yüzde 1'i aştı
-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) yaşanan görev değişiminin ardından haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, hafta içerisinde gevşeyerek yatay bir seyir izledikten sonra cuma günü yeniden yükselişe geçti
Dolar/TL güne 7,94 seviyesinde başladıktan sonra gün içerisinde yüzde 1,27 yükselişle 8,04 seviyesini gördü.
Risk priminde 463 baz puan seviyesi görülürken, gösterge tahvil faizi ise yüzde 20'nin altında.
Geçen hafta cuma günü kapanışa göre yüzde 10'dan fazla artış kaydeden dolar/TL, 2018 yılından sonraki en büyük haftalık yükselişine doğru ilerliyor. Türk Lirası da gelişen ülke para birimleri arasında yüzde 10,35 ile bu hafta en fazla değer kaybeden para birimi olurken, ikinci sırada yüzde 2,79 kayıpla Brezilya Reali geliyor.
Yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatlarında geçen hafta artış kaydedilirken, bu haftaya ilişkin veriler döviz mevduatlarında yüklü bir satış olduğunu ortaya koydu.
19 Mart haftasında yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatlarında hızlı artış kaydedildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 19 Mart haftası itibariyle toplam döviz mevduatları 2,2 milyar dolar artarak 232,5 milyar dolara yükseldi.
19 Mart haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatlarında 700 milyon dolarlık artış izlenirken, tüzel kişilerde bu artış rakamı 1,5 milyar dolar oldu.